Ryby

Recepty pro grilování ryb.

Tip: Navštivte také sekci Tipy a rady, kde naleznete praktické informace pro grilování ryb.

1. Štika na rožni
2. Losos po kalifornsku
3. Grilované rybí filé
4. Makrely na grilu
5. Grilovaný losos s čerstvými bylinkami
6. Pstruh na grilu
7. Makrela na libečku
8. Marinovaný losos s křenem v alobalu
9. Lososové steaky s omáčkou z červené řepy
10. Mořské filé na rožni
11. Pstruh na másle
12. Losos na japonský způsob s krémovou zelenou cibulkou
13. Losos na bylinkách
14. Amur na grilu
15. Tatarský biftek z lososa (negriluje se)
16. Lososové špízy na grilu
17. Grilovaný pstruh s bylinkovým máslem
18. Grilovaný pstruh s petrželkou a tymiánem
19. Grilovaná makrela na paprice
20. Grilované filé
21. Nadívaný pstruh pro labužníky
22. Grilované chobotničky (kalamáry)
23. Grilovaný slaneček
24. Grilovaná makrela s cibulkou
25. Mořské filé na rožni
26. Grilované sardinky na fenyklu
27. Steak z lososa na česneku
28. Pstruh ve slanině
29. Grilované rybí filé se sýrem a šunkou
30. Candát s vůní rozmarýnu
31. Grilovaná ryba (okoun, štika, candát)
32. Grilované filé s tatarskou omáčkou
33. Grilovaný cejn
34. Grilovaný losos v chilli marinádě
35. Filé z lososa na třešňovém kouři
36. Jednoduchý a rychlý Pikantní špíz z tresky s cherry rajčátky
37. Grilovaná makrela s česnekem a petrželí

Kapr na grilu

Recepty z Českého kapra vám přinášíme ve spolupráci s Rybářským sdružením České republiky. Český kaprRybí maso je pro člověka prospěšné z několika důvodů: je zdravé, charakteristické zajímavou chutí a přímo ideální ke kulinářské úpravě podle nejrůznějších receptur.

Pro přípravu následujících receptů vám doporučujeme využívat kaprů odchovaných členy Rybářského sdružení České republiky. Tyto ryby lze téměř označit jako organické (dříve biologicky čisté či ekologické). Produkty garantované ochrannou známkou Český kapr, jsou totiž založeny na přirozené zdroje potravy nacházející se v rybniční vodě se (drobní vodní bezobratlí, bohatí na přirozené živočišné bílkoviny), doplňované pouze přirozenými obilovinami dodávajícími rybě energii. I proto je český kapr vysoce jakostní a jeho svalovina pak patří do spektra potravin mimořádně ceněných a příznivě se promítajících do lidského zdraví.

1. Kapr v alobalu se salátem z červené řepy
2. Kapr ve vinné marinádě
3. Grilovaný kapr s plísňovým sýrem
4. Kapr na rožni
5. Tatarák z kapra (negriluje se)
6. Kapr na paprice grilovaný v alobalu
7. Kapr na grilu s bílým pepřem
8. Ostré rybí ražniči
9. Pikantní kapr na grilu
10. Grilovaný kapr naložený v solné lázni
11. Ďábelský kapr na grilu
12. Kapr s grilovanými brambory
13. Kapr s houbovou nádivkou