Možná vám spojení vodní gril zní divně či jste o něčem takovém dosud neslyšeli. Rozhodně stojí je ale správná chvíle to napravit. Grilovaná krmě se ohřívá ve směsi vodní páry, tepla a dýmu. Mezi ohništěm a roštem je umístěna vodní lázeň (v podstatě lavor s vodou), do níž odkapává rozpálený olej. Tím je zamezeno jeho spalování a tvorbě škodlivých látek. Rošt je zakrytý víkem, které udržuje teplotu a chrání ho před vlivy vnějšího prostředí. Maso není potřeba obracet a dochází k jeho rovnoměrnému propečení. Maso se při použití vodního grilu zatáhne a zůstane uvnitř šťavnaté.
Výhody
- zdravý způsob grilování
- snadná příprava pokrmů, maso není třeba otáčet
- snadné čištění roštu
- nízké provozní náklady – malá spotřeba dřeva, není třeba kupovat dřevěné uhlí
Nevýhody
- vyšší pořizovací cena
- malá nabídka na trhu
Zdroj energie
ideální je topit dřevem z listnatých, ideálně ovocných stromů (švestka, buk, olše, bříza)
Cena
od 4 000 Kč