Grily

Ještě před tím, než vyrazíte do obchodu pro nový gril a začnete vybírat z jednotlivých značek a typů, je na místě vědět jaké základní druhy grilů jsou k dispozici. Podle způsobu ohřevu rozlišujeme grily na dřevěné uhlí, plynové grily, elektrické grily a vodní grily.

Kromě způsobu ohřevu rozlišujeme grily také dle druhu konstrukce na grily či krby trvale umístěné a grily přemístitelné.

Gril na dřevěné uhlí Grily na dřevěné uhlí

Výhody grilů na dřevěné uhlí:

– cena
– velký výběr různých typů a druhů
– snadná manipulace, lehce přenosné
– nezaměnitelná chuť grilovaného pokrmu
– atmosféra a romantika

Více informací o grilech na dřevěné uhlí.

Elektrické grily

Výhody elektrických grilů:

– nenáročná údržba
– jednoduchá a rychlá obsluha
– je možné grilovat i v interiéru nebo třeba na balkóně
– mobilní, snadno přenosné
– možnost přesné regulace teploty
– zdravý způsob grilování
– není potřeba nakupovat dřevěné uhlí či lávové kameny
– pokrm se tak snadno nespálí, na druhou stranu je obtížnější příprava silnějších plátků masa

Více informací o elektrických grilech.

Plynové grily

Výhody plynových grilů:

– rychlost – gril je rozžhavený během chvíle
– zdravý způsob grilování
– možnost regulace plamene a tím i teploty
– žádný kouř

Více informací o plynových grilech.

Vodní grily

Výhody vodních grilů:

– zdravý způsob grilování
– snadná příprava pokrmů, maso není třeba otáčet
– snadné čištění roštu
– nízké provozní náklady – malá spotřeba dřeva, není třeba kupovat dřevěné uhlí

Více informací o vodních grilech.