Grilovaný Hermelín s citrony a česnekem
Máte rádi recepty s česnekem? Pokud ano, pak zcela jistě nedáte dopustit na český česnek a patříte do početné skupiny těch, kteří vědí, že nejenže česnek pokrmům dodá správné chuťové grády, ale také je zdraví prospěšný. Zkuste recept na grilovaný hermelín s citrony a česnekem.
1. Z česneku vyloupneme 2 stroužky, zbytek stroužků zabalíme do alobalu a upečeme nebo ugrilujeme. Upečený česnek necháme částečně zchladnout, stroužky vymáčkneme na prkénko a utřeme je se solí, lžící citronové šťávy vymačkané z poloviny citronu a grilovacím kořením na pastu.
2. Druhou polovinu citronu a zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky. Hermelíny potřeme vzniklou pastou, na každý položíme jeden plátek citronu, posypeme ho cukrem, přidáme plátky česneku, větvičky tymiánu a špetku nastrouhané citronové kůry.
3. Zakryjeme kouskem pečicího papíru, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany 5 – 7 minut.
Ingredience na 4 porce
1x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks sýra + balíček grilovacího koření)
1 citron
1 větší česnek
4 větvičky tymiánu
olivový olej
sůl