Grilovaný Hermelín s nektarinkami a Modřenínem
Už jste vyzkoušeli grilovat hermelín s nektarinkami? Přinášíme vám další recept se Sedlčanským Hermelínem na grilu.
1. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Nektarinky nakrájíme na kostičky a společně se šalotkou je krátce orestujeme na másle. Zalijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina, nakonec přimícháme med.
2. Na každý Hermelín položíme pár plátků Modřenínu, přidáme podušené nektarinky, posypeme pepřem, zakryjeme plátkem pečicího papíru, a to celé zabalíme do alobalu.
3. Položíme na gril a pečeme z každé strany asi 5 – 7 minut.
Ingredience na 4 porce:
1x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks sýra)
200 g dužiny nektarinky
2 šalotky
60 g Sedlčanského Modřenínu
lžička drceného pepře
máslo
2 lžíce medu
100 ml sladkého vína