Grilovaný Ohnivák s listovým špenátem a rozinkami

Sýr na grilu? Proč ne. Vyzkoušejte recept na Grilovaný Ohnivák s listovým špenátem a rozinkami.

1. Špenát důkladně vypereme, zbavíme silných řapíků a listy pokrájíme na široké pruhy. Rozinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rozinky a mícháme. Když se začnou nafukovat, přidáme špenát, ½ lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolíme. Podlijeme vodou a mícháme, dokud špenát nezvadne.

3. Hermelíny potřeme olejem, posypeme zbylým pikantním kořením a na každý dáme čtvrtinu připraveného špenátu. Posadíme na alobal, přes špenát položíme kousek pečicího papíru a zabalíme. Grilujeme z každé strany 5 – 7 minut. Hotové sýry rozbalíme, přendáme na talířky a doplníme vhodným salátem.

Ingredience na 4 porce:

1x Sedlčanský Ohnivák na gril (4 ks sýra balíček pikantního koření)
120 g listového špenátu
sůl
40 g rozinek
40 g másla
na špičku nože skořice
2 lžičky hnědého cukru
30 ml vody
1 lžíce olivového oleje

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg