Grilovaný Hermelín se zeleným chřestem a šunkou

První ze serie receptů s hermelínem na grilu. Vyzkoušejte grilovaný hermelín se zeleným chřestem a šunkou. Nechte si chutnat!

Postup přípravy:

1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vložíme do ní chřest. Vaříme asi 1 minutu, potom ho vyndáme, zchladíme ve studené vodě a rozkrojíme na poloviny.

2. V misce rozmícháme med se sójovou omáčkou a tabascem. Hermelíny rozbalíme, na každý položíme plátek šunky, potřeme ochuceným medem, přidáme dvě poloviny chřestu a šunku.

3. Hermelíny opatrně zabalíme do alobalu, položíme na gril a grilujeme z každé strany asi 5 – 7 minut.

Hotové Hermelíny přendáme na talíře, doplníme podle chuti listy salátu a brusinkovou omáčkou.

Grilovaný Hermelín se zeleným chřestem a šunkou

Ingredience:

1x Sedlčanský Hermelín na gril s brusinkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček brusinkové omáčky)
4 stonky zeleného chřestu
4 plátky vařené šunky
sůl
lžíce medu
lžička sójové omáčky
pár kapek tabasca

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg