Kuře tandoori
Podívejte se na videorecept na kuřecí tandoori s originálním provedení „šéfkuchaře“ Majkla. Nejprve přijde na řadu marináda, chléb naan, který je v Česku obtížně dostupný, můžete nahradit moučnou tortillou.
Ingredience pro přípravu porce pro 10 osob:
– 2,5 až 3 kg kuřecích stehen
Na marinádu:
500 g jogurtu
1 lžička následujících koření: římský kmín, chilli paprika, gram masala, koriandr, kardamon
půl lžičky ze kurkuma, sůl, pepř
šťáva z půlky citronu
3 – 4 lžíce rostlinného oleje
4 stroužky česneku, stejná částka 1:1 čerstvého zázvoru
červené potravinářské barvivo nebo 3 lžíce šťávy z červené řepy
Na mátovou omáčku:
250 g jogurtu
100 g čerstvého koriandru
100 g čerstvé máty (nebo sušené máty)
lžička římského kmínu
půl lžičky soli
2 stroužky česneku