Jehněčí hřebínky na grilu
Maso nakrájíme dle jednotlivých kostí tak, aby vznikli cca 1,5cm tlusté plátky i s kostí. Naložíme do nasekaných bylinek, oleje a pepře a asi půl dne necháme marinovat.
Následně plátky opečeme na grilu z obou stran cca 1minutu z každé strany dle tloušťky tak, aby zůstaly propečené „rare nebo medium“. Osolíme a podáváme.
Tip:
Maso by mělo být tučnější, aby se při grilování, nevysoušelo (krkovička, kuřecí vykostěná stehna, hovězí roštěná).
Marinády:
Snažte se co nejvíce o podtržení původní chuti masa či suroviny, kterou grilujete. Proto se nesnažte ji přebýt laciným kořením, ale podpořte je bylinkami či lehkou chutí olejů.
Suroviny:
• Jehněčí hřebínky
• Rozmarýn
• Estragon
• Olivový olej
• Pepř celý
Tento, ale i další recepty se můžete naučit na kuchařských kurzech v Chefparade.