Grilovaná makrela s česnekem a petrželí
Tentokrát zabrousíme za mořskými plody s receptem na Grilovanou makrelu s česnekem a petrželí. Makrely opláchneme a lehce nasolíme.
Česnek a petržel nasekáme co nejjemněji a smícháme s olivovým olejem a strouhankou. Směsí naplníme břicho makrely a lehce posypeme makrelu i z vrchu a umístíme ji do grilovací mřížky.
Grilujeme z obou stran cca 8min. Podáváme s bagetkou a olivovou tapenádou.
Přísady:
• Makrela: 680g
• Česnek: 80g
• Kadeřavá petržel: 80g
• Strouhanka: 80g
• Hrubá sůl: 15g
• Olivový olej: 1 pol. lžíce
• sůl
• pepř
Tento, ale i další recepty se můžete naučit na kuchařských kurzech v Chefparade.