Letní salát s francouzskou vinaigrettou

Saláty opláchneme a osušíme. Ledový nasekáme na tenké proužky. Hořčici smícháme spolu s octem solí a pepřem, mícháme a postupně přiléváme olej, výsledná zálivka by měla mít emulzní konzistenci.

Suroviny musí mít pokojovou teplotu, jinak se Vám zálivka srazí. Salát zalijeme zálivkou a promícháme.

Přísady:

• Ledový salát: 2ks
• Rucolla: 150g
• Dijonská hořcice: 30g
• Sůl
• Pepř
• Vinný ocet: 2 káv. lžičky
• Olej: 4dcl

Tento, ale i další recepty se můžete naučit na kuchařských kurzech v Chefparade.

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.