Špíz z mletého masa
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky. Jablka důkladně omyjeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na čtverečky.
Mleté maso promícháme s kari kořením, mletým pepřem, mletým zázvorem a solí. Maso dáme na nějaký čas uležet a pak z něj navlhčenýma rukama vytvarujeme kuličky. Pokud by vzniklá směs byla příliš mazlavá, přidáme trošku strouhanky.
Na špízové jehly pak střídavě napichujeme cibuli, jablko a maso. Špízy pečeme na pánvi nebo klasicky na roštu grilu. Servírujeme se zeleninovou oblohou a čerstvou bagetou či jiným pečivem.
Mleté maso ochucené kari kořením a zázvorem je střídavě napichováno s cibulí a jablkem na kovové jehly.
Ingredience:
0,5 kg mletého masa
špetka černého mletého pepře
polévková lžíce kari koření
polévková lžíce mletého zázvoru
2 cibule
2 jablka
lžička soli