Salát z červené čočky

Čočku nasypeme do síta a propláchneme tekoucí vodou. Vsypeme do menšího hrnce, zalijeme půl litrem zeleninového vývaru a vaříme přibližně 7 minut tak, aby čočka zůstala pevná.

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Nyní připravíme dresink: ocet smícháme s worcesterem, hořčicí a červeným vínem. Doplníme o nakrájenou cibuli a bylinky. Dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a troškou cukru.

Ještě teplou čočku přelijeme dresinkem a důkladně promícháme. Před podáváním necháme odležet, ideálně celý den.

Co budeme potřebovat:

100 g červené čočky
2 lžíce zeleninového octa
2 lžíce červeného vína
2 lžíce zeleninového vývaru
2 cibule
1 lžíci sekané petržalky
1 lžičku čerstvého estragonu (případně sušeného)
1 lžičku hořčice
1 lžičku worcesteru
cukr
pepř
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg