Kuře v bylinkách a pomeranči
Rozdrťte česnek, smíchejte v misce s pomerančovou kůrou solí, pepřem a bylinkami. Prsty odtáhněte kůži na kuřeti a vetřete bylinky.
Smíchejte pomerančovou šťávu, ocet a Worcesthire sauce. Kuře dejte na gril kůží nahoru a grilujte na mírném ohni. Občas potřete tekutinou, a čas od času otočte. Grilujte dokud maso nebude mít vnitřní teplotu 82°C. To by mělo být asi za tři čtvrtě hodiny, kdy by z něj po zapíchnutí vidličky neměla téct krvavá ani růžová šťáva.
Co budeme potřebovat:
1 kuře rozdělené na čtvrtky (lze ale použít jen prsa nebo stehna)
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 lžička strouhané pomerančové kůry
půl lžičky tymiánu
půl lžičky rozmarýny
půl lžičky pepře
půl hrnku pomerančové šťávy
1 lžíci octa
1 lžíce Worcesthire sauce
1 lžička soli
Zdroj: National Broiler Council