Pikantní telecí žebírka
Očištěná telecí žebírka naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Z másla, rozetřených sardelových oček, rozsekaných hub, cibule, petržele, kaparů a nastrouhané citrónové kůry připravíme kašovitou směs, kterou žebírka potřeme. Zbytek kašičky si schováme, ještě ho budeme potřebovat.
Žebírka necháme třicet minut odležet a poté grilujeme čtyři minuty po každé straně. Opečený povrch žebírek potřeme zbylou pikantní směsí a znovu chviličku (1 minutu) grilujeme, aby se přidaná směs lehce zapekla. Na každé žebírko položíme kousek másla, jako přílohu doporučujeme brambory.
Co budeme potřebovat (na čtyři porce):
4 telecí kotlety
2 dkg oleje
2 sardelová očka
2 dkg másla
1 dkg cibule
1 dkg čerstvých hub
zelená petržel
citrónová kůra
několik kaparů
sůl
pepř