Vepřové špízy se šalvějí
Vepřové panenky opláchneme, osušíme a nakrájíme na dvanáct plátků. Širší plátky slaniny podélně rozpůlíme.
Čerstvé šalvějové lístky omyjeme a vytřepeme z nich vodu. Počítat bychom měli se čtyřiadvaceti lístečky.
Na okraj každého plátku masa položíme vždy dva lístečky šalvěje a zabalíme do slaniny. Na špízové jehly střídavě napichujeme olivy, které před tím vypeckujeme a plátky masa zabalené ve slanině.
Grilujeme z každé strany asi 4 minuty, dokud špízy nezískají zlatohnědou barvu. Před servírováním dochutíme čerstvě mletým pepřem. Solit nemusíme, protože slanou chuť pokrmu dodá slanina, která je sama o sobě dostatečně slaná.
Co budeme potřebovat:
2 vepřové panenky
12 plátků anglické slaniny
1 menší svazek čerstvé šalvěje
20 černých oliv
pepř