Vepřové špízy se šalvějí

Vepřové panenky opláchneme, osušíme a nakrájíme na dvanáct plátků. Širší plátky slaniny podélně rozpůlíme.

Čerstvé šalvějové lístky omyjeme a vytřepeme z nich vodu. Počítat bychom měli se čtyřiadvaceti lístečky.

Na okraj každého plátku masa položíme vždy dva lístečky šalvěje a zabalíme do slaniny. Na špízové jehly střídavě napichujeme olivy, které před tím vypeckujeme a plátky masa zabalené ve slanině.

Grilujeme z každé strany asi 4 minuty, dokud špízy nezískají zlatohnědou barvu. Před servírováním dochutíme čerstvě mletým pepřem. Solit nemusíme, protože slanou chuť pokrmu dodá slanina, která je sama o sobě dostatečně slaná.

Co budeme potřebovat:

2 vepřové panenky
12 plátků anglické slaniny
1 menší svazek čerstvé šalvěje
20 černých oliv
pepř

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg