Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny
Špenátové lístky nejprve důkladně propláchněte a větší natrhejte. Vložte je do cedníku spolu s plátky žampiónů a přelijte vroucí vodou.
Dejte do mísy, slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na nepřilnavé pánvi je na středním plameni pomalu vyškvařte. Cukr rozpusťte v octu a směs přidejte na pánvičku. Okamžitě přelijte přes salát a bez prodlení podávejte než začne slanina tuhnout. Podle chuti dochuťte solí a pepřem.
Co budeme potřebovat:
600g čerstvých špenátových lístků
250g žampionů nakrájených na plátky
200g slaniny
2-3 lžíce octa
1 lžíci cukru
sůl
pepř
Recepty na spoustu dalších pochoutek pro každý den naleznete na stránkách Dobré Recepty.