Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny

Špenátové lístky nejprve důkladně propláchněte a větší natrhejte. Vložte je do cedníku spolu s plátky žampiónů a přelijte vroucí vodou. 

Dejte do mísy, slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na nepřilnavé pánvi je na středním plameni pomalu vyškvařte. Cukr rozpusťte v octu a směs přidejte na pánvičku. Okamžitě přelijte přes salát a bez prodlení podávejte než začne slanina tuhnout. Podle chuti dochuťte solí a pepřem.

Co budeme potřebovat:

600g čerstvých špenátových lístků
250g žampionů nakrájených na plátky
200g slaniny
2-3 lžíce octa
1 lžíci cukru
sůl
pepř

Recepty na spoustu dalších pochoutek pro každý den naleznete na stránkách Dobré Recepty.

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg