Rumunský vepřový kotlet
Vepřové kotlety naklepáme, osolíme, opepříme a necháme přibližně na hodinku odležet. Rajčata nakrájíme na plátky, papriky na nudličky a cibuli na kolečka. Na pánvičce rozehřejem sádlo (můžeme nahradit olejem) a vložíme do něj zeleninovou směs. Přidáme třený česnek, sůl, pepř a vše podusíme.
Na grilovací rošt dáme kotlety, které grilujeme přibližně pět minut po každé straně. Okapaný tuk vmícháme do zeleninové směsi, kterou přeléváme kotlety kladené na nahřátý talíř. Jako přílohu můžeme podávat vařenou rýži
Co budeme potřebovat (na 4 porce):
4 vepřové kotlety
15 dkg rajčat
7 dkg zelených paprik
6 dkg cibule
2 stroužky česneku
3 dkg sádla (olej)
sůl
pepř