Jehněčí frikadely s ovčím sýrem
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Z omytých bylinek (máty a petržele) po pečlivém omytí otrháme lístky a kolébkou je nasekáme na jemno.
Mleté maso vložíme do mísy a důkladně prohněteme s cibulí a bylinkami. Dochutíme solí a pepřem a znovu důkladně prohněteme.
Vzniklou hmotu rozdělíme na čtyři části a z každé vytvarujeme kouli. Do jejího středu promáčkneme otvor, do něhož vložíme kostku ovčího sýra. Sýr zakryjeme a kouli znovu pečlivě zformujeme.
Grilujeme na dřevěném uhlí asi čtvrt hodiny, dokud frikadely nezískají zlatohnědou barvu.
Co budeme potřebovat:
600 g mletého libového jehněčího masa
1 cibuli
2 stonky čerstvé listové petržele
1 snítku čerstvé máty
100 g ovčího sýra
pepř
sůl