Jehněčí frikadely s ovčím sýrem

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Z omytých bylinek (máty a petržele) po pečlivém omytí otrháme lístky a kolébkou je nasekáme na jemno.

Mleté maso vložíme do mísy a důkladně prohněteme s cibulí a bylinkami. Dochutíme solí a pepřem a znovu důkladně prohněteme.

Vzniklou hmotu rozdělíme na čtyři části a z každé vytvarujeme kouli. Do jejího středu promáčkneme otvor, do něhož vložíme kostku ovčího sýra. Sýr zakryjeme a kouli znovu pečlivě zformujeme.

Grilujeme na dřevěném uhlí asi čtvrt hodiny, dokud frikadely nezískají zlatohnědou barvu.

Co budeme potřebovat:

600 g mletého libového jehněčího masa
1 cibuli
2 stonky čerstvé listové petržele
1 snítku čerstvé máty
100 g ovčího sýra
pepř
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg