Hot chilli salsa
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na malé kostičky. Chilli papričky nakrájíme nadrobno. Pokud nemáte ústa takříkajíc z azbestu a preferujete přece jen o něco méně ostrou chuť, můžete odstranit semínka.
Rajčata vyndáme z plechovky, rozkrájíme je na drobné kousky a smícháme se šťávou. Koriandr nejprve opláchneme, vytřepeme vodu, otrháme lístky a poté jej nasekáme najemno.
Rajčata, cibuli, chilli a koriandr důkladně promícháme, přidáme lžíci olivového oleje a dochutíme pepřem a solí. Misku překryjeme fólií a necháme přes noc odležet v ledničce.
Co budeme potřebovat:
1 velkou plechovku loupaných rajčat (se šťávou)
1 bílá cibule (nakrájená)
3 stroužky česneku
3 červené chilli papričky (nebo hrst malých feferonek)
lžička olivového oleje
čerstvý koriandr
sůl