Hot chilli salsa

Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na malé kostičky. Chilli papričky nakrájíme nadrobno. Pokud nemáte ústa takříkajíc z azbestu a preferujete přece jen o něco méně ostrou chuť, můžete odstranit semínka.

Rajčata vyndáme z plechovky, rozkrájíme je na drobné kousky a smícháme se šťávou. Koriandr nejprve opláchneme, vytřepeme vodu, otrháme lístky a poté jej nasekáme najemno.

Rajčata, cibuli, chilli a koriandr důkladně promícháme, přidáme lžíci olivového oleje a dochutíme pepřem a solí. Misku překryjeme fólií a necháme přes noc odležet v ledničce.

Co budeme potřebovat:

1 velkou plechovku loupaných rajčat (se šťávou)
1 bílá cibule (nakrájená)
3 stroužky česneku
3 červené chilli papričky (nebo hrst malých feferonek)
lžička olivového oleje
čerstvý koriandr
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg