Marocký jehněčí špíz
Kousky jehněčího masa dáme na mísu spolu s česnekem, cibulí, bobkovým listem, tymiánem, polovinou římského kmínu, turmerikem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Vše pečlivě promícháme a necháme marinovat nejméně hodinu (nebo přes noc v lednici).
Jehněčí podle vlastních preferenci dochutíme a napícháme na špízové jehly. Grilujeme, dokud na jedné straně nezhnědne, poté otočíme a opékáme z druhé strany.
Před servírováním posypeme zbylým římským kmínem, paprikou a koriandrem.
Co budeme potřebovat (na 4 porce):
750 g vykostěných jehněčích kotlet(jednohubkové kusy)
1 cibuli
5 stroužků na jemno nasekaného česneku
2 lžičky drcených bobkových listů (můžeme nahradit provensálským kořením)
špetka tymiánu
2 lžičky drceného římského kmínu
půl lžičky turmeriku
šťávu z půlky citronu
90 ml olivového oleje
1 lžíci papriky
1 lžíci nasekaného koriandru
pepř
sůl