Středomořský špíz

Osm dřevěných špejlí namočíme půl hodiny před grilováním do vody, aby později na grilu nezačaly hořet.

Na špejle střídavě napícháme zeleninu spolu se snítkami bylinek a položíme do mělké mísy. Z níže uvedených ingrediencí připravíme marinádu a zalijeme jí nachystané špízy. Necháme marinovat asi půl hodiny při pokojové teplotě.

Poté špízy osušíme a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Před servírováním sundáme ze špejle a přelijeme zbylou marinádou.

Co budeme potřebovat (na 4 menší nebo 2 větší porce):

3 cukety, nakrájíme napříč, na 1 cm kolečka
1 velká žlutá paprika (vykrojená a zbavená semínek, nakrájená na velikost jednohubek)
16 rybízových rajčat
2 cibule (nakrájené na špalíčky)
pár snítek tymiánu nebo majoránky

na marinádu:

5 stroužků najemno nasekaného česneku
3 lžíce bazalkového vinného octa
90 ml olivového oleje
2 lžíce nasekané čerstvé majoránky nebo tymiánu
pepř
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg