Vepřová panenka s plněnými banány
Plátky masa osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a z obou stran potřeme směsí pomerančové šťávy, arašídového oleje a medu.
Oloupané banány rozkrojíme po délce. Plátky sýra nakrájíme tak, aby velikostí odpovídaly banánům, které naplníme sýrem. Každý takto připravený banán obalíme proužky slaniny. Plátky panenky a banány dáme do grilovacího pekáče a za občasného obracení grilujeme asi čtvrt hodiny.
Co budeme potřebovat:
8 plátků vepřové panenky (asi 80 g)
2 lžíce medu
4 banány
4 plátky goudy
8 plátků anglické slaniny
4 lžíce arašídového oleje
šťávu z půlky pomeranče
šťávu z půlky citronu
mletý bílý pepř
sůl