Vepřový steak plněný špenátem
Steaky pečlivě opláchneme studenou vodou a osušíme. Do každého z nich vyřízneme kapsu. Očištěný špenát blanšírujeme v hrnci s vařící vodou asi tři minuty. Na sítu jej poté necháme okapat a trochu vychladnout.
Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Chladný špenát vymačkáme, na hrubo nasekáme a vložíme do misky. Připravenou cibuli a česnek podusíme na másle dokud nezesklovatí. Přidáme špenát, opepříme, osolíme a zjemníme chuť trochou smetany.
Do steaků lžičkou napěchujeme špenátovou náplň. Pokud by obsah z masa „přetékal“, můžeme kapsu sepnout párátkem. Grilujeme z každé strany asi dvě minuty.
Co budeme potřebovat:
4 steaky z vepřové kýty (asi 3 cm, silné)
400 g čerstvého špenátu
1 šalotka
1 stroužek česneku
lžičku másla
2 lžíce smetany
pepř
sůl