Krůtí plátky v pita chlebu
Nejprve připravíme marinádu: V misce smícháme bílý jogurt, usekané bylinky, olivový olej, citronovou šťávu, jemně nastrouhanou citronovou kůru a chilli papričku. Plátky omytého a osušeného masa lehce naklepeme přes folii, osolíme, obalíme v marinádě a dáme odležet do ledničky zhruba na 1,5 hodiny.
Omyjeme zelí, necháme okapat a nakrájíme ho na nudličky. Rozpálíme gril a na mřížku potřenou olejem vložíme krůtí maso. Grilujeme po obou stranách, dokud není maso dobře propečené. Poté ho necháme chvilku odležet. Chlebové placky opečeme na grilu z každé strany asi minutu. Na půlku placky dáme zelí, na něj krůtí plátek, posypeme zbytky oregana a můžeme servírovat.
Co budeme potřebovat (na 4 porce):
4 placky pita chleba
4 krůtí steaky po 150 g
4 lžíce bílého jogurtu
1-2 lžíce oregana
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové kůry a šťávy z chemicky neošetřovaného (bio) citronu
1 jemně usekaná chilli paprička, případně lžička chilli koření
½ čínského zelí
trocha rozmarýnu, tymiánu a šalvěje
sůl