Grilované jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Oloupeme česnek a rozetřeme ho se soli.
Smícháme česnek, cibuli, olivový olej a pepř. Nachystanou směsí potřeme kotlety a necháme je přikryté v ledničce marinovat asi 2-3 hodiny.
Rozehřejeme gril. Oloupeme červenou cibuli a omyjeme zbylou zeleninu. Kotlety za občasného otáčení grilujeme 8-10 minut. Krátce ogrilujeme také feferony.
Rajčata nakrájíme na kolečka, červenou cibuli a citron na dílky. Zeleninu upravíme na talíře, přidáme k ní ugrilované jehněčí kotlety a feferony. Omytou a osušenou dobromyslí poté dozdobíme hotový pokrm.
Co budeme potřebovat:
8 feferonek
1 stroužek česneku
14 jehněčích kotlet (kusů)
1 střední cibule – žlutá
4 lžíce olivového oleje
4 červené cibule
4 rajčata
1 citron
Autor receptu: Tomáš Matějček (z knihy Světová barbecue kuchařka)