Papriky na grilu
Celé papriky grilujeme za soustavného otáčení ze všech stran. Slupka by měla získat hodně tmavou barvu.
Poté necháme chvíli odležet, překrojíme papriky napůl, odstraníme zelenou stopku a jádřinec a tenkým nožem sloupneme také slupku.
V míse rozmícháme olivový olej, česnek (oloupaný a nakrájený na plátky), snítkou kopru a šťávou z citronu.
Do takto připravené marinády vložíme papriky nakrájené na větší plátky a necháme v lednici marinovat asi tři hodiny. Poté je vyndáme, osolíme, opepříme a z každé strany grilujeme asi čtyři až pět minut.
Co budeme potřebovat na 4 porce:
1 zelenou papriku
1 žlutou papriku
1 červenou papriku
2 stroužky česneku
200 ml olivového oleje
citron
snítku kopru
čerstvě umletý pepř
sůl