Jehněčí kotlety na rozmarýnu
Jehněčí kotlety opláchneme vlažnou vodou a osušíme. Nyní si připravíme marinádu: balzamikový ocet důkladně promícháme s vínem, solí a pepřem. Poté přidáme olej a znovu pečlivě promícháme.
Rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme z něj jehličky.“Kolébkou“ nasekáme na jemno a přimícháme do marinády. Kotlety položíme na talíř, přelijeme marinádou a ne cháme proležet alespoň na hodinu. V průběhu marinování maso otočíme.
Grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany něco málo přes dvě minuty tak, aby maso zůstalo růžové. Servírujeme s přílohou z čerstvé zeleniny (rajčata, okurka), olivami, bagetou, případně ovčím sýrem.
Co budeme potřebovat:
8 jehněčích kotlet
na marinádu:
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce
červeného vína
3 lžíce olivového oleje
snítku rozmarýnu
pepř
sůl