Grilované karbanátky
Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibuli také oloupeme a nasekáme na drobné kousíčky. Ve velké míse smícháme mleté maso s vejci, utřeným česnekem, cibulí, citronovou šťávou a kořením.
Dle vlastních preferencí dosolíme a hmotu důkladně propracujeme a vytvoříme karbanátky, které poté obalíme v hladké mouce a lehce ve strouhance. Grilujeme z obou stran. V průběhu grilování karbanátky potíráme grilovacím kořením rozmíchaným v oleji.
Zejména drůbeží karbanátky je třeba důkladně propéct.
Co budeme potřebovat:
750 g mletého masa (ideálně kuřecího)
2 vejce
1 větší cibule
5 stroužků česneku
lžička sladké červené papriky
lžička mletého zázvoru
lžička kurkumy (nebo kari)
lžička anýzu
šťáva ze dvou citronů
hrst hladké mouky
1 lžíce oleje
grilovací koření na potírání
strouhanka
sůl