Grilovaný hovězí rib eye steak
Rib eye je část hovězí roštěné prorostlejší tukem. Řez žebírka obsahuje jeden velký sval, tzv. large eye muscle a několik dalších menších svalů, např. rib-eye lip muscle, cap, rib lifter or deckle. Jedná se o steaky vykrajované z prostoru mezi devátýma jedenáctým žebrem.
Ale konec teorie, dejme se do přípravy pravého rib-eye steaku. V míse smícháme olivový olej s tymiánem a utřenými stroužky česneku a do takto připravené marinády dáme omyté a naklepané hovězí steaky. Necháme v lednici marinovat nejméně dvě hodiny. Poté maso vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme. Grilujeme z každé strany asi 5 minut, občas potřeme zbylou marinádou.
Co budeme potřebovat:
800 g hovězí rib-eye (nakrájené na 4 jednotlivé steaky)
300 ml olivového oleje
2 snítky tymiánu
3 stroužky česneku
čerstvě mletý pepř
sůl