Telecí žebírko se smetanovým křenem

Žebírka naklepáme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pokapáme citrónem a necháme zhruba hodinku odležet.

Z ostatních ingrediencí zatím připravíme smetanový křen. Majonézu smícháme se šlehačkou, přidáme citrónovou šťávu, trošku cukru, pepře, několik kapek worcesteru a vše promícháme se strouhaným křenem.

Žebírka grilujeme po každé straně asi čtyři až pět minut. Hotové přelijeme nachystaným smetanovým krémem a doplníme o přílohu.

Co budeme potřebovat (na 4 porce):

4 žebírka
2 dkg oleje
půl citrónu
sůl
pepř

Na smetanový křen:

20 dkg majonézy
2 dkg strouhaného křenu
několik kapek worcesteru
2 polévkové lžíce ušlehané smetany
troška cukru
citrónová šťáva
pepř

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg