Telecí žebírko se smetanovým křenem
Žebírka naklepáme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pokapáme citrónem a necháme zhruba hodinku odležet.
Z ostatních ingrediencí zatím připravíme smetanový křen. Majonézu smícháme se šlehačkou, přidáme citrónovou šťávu, trošku cukru, pepře, několik kapek worcesteru a vše promícháme se strouhaným křenem.
Žebírka grilujeme po každé straně asi čtyři až pět minut. Hotové přelijeme nachystaným smetanovým krémem a doplníme o přílohu.
Co budeme potřebovat (na 4 porce):
4 žebírka
2 dkg oleje
půl citrónu
sůl
pepř
Na smetanový křen:
20 dkg majonézy
2 dkg strouhaného křenu
několik kapek worcesteru
2 polévkové lžíce ušlehané smetany
troška cukru
citrónová šťáva
pepř