Recepty: Grilované jehněčí na kmíně

Nejprve připravíme pastu. Všechny ingredience na ní dám do mísy a pečlivě promícháme. Pórek blanšírujeme ve vroucí vodě asi 2 minuty, poté ho osušíme a dáme do mělké mísy s dýní a lilkem.

Zeleninu zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, přidáme 1-2 lžíce kmínové pasty a důkladně promícháme, aby se zelenina dobře obalila.

Jehněčí řízky vložíme do mělké mísy, přidáme zbylou kmínovou pastu a pečlivě je v ní obalíme. Přikryjeme a necháme marinovat maso i zeleninu při pokojové teplotě nejméně půl hodiny.

V průběhu grilování maso párkrát otočíme. Maso by mělo být zvenku hnědé, uvnitř by ale mělo zůstat růžové. Před podáváním ozdobíme lístky koriandru.

Co budeme potřebovat (pro 4 porce):

4 jehněčí řízky (každý asi 200 g)
4 mladé pórky nebo 5 jarních cibulek bez natě
500 g oranžové dýně (oloupané a pokrájené na 0,5 cm plátky)
1 lilek (pokrájený na silné plátky)
2 lžíce olivového oleje
šťáva z půlky citronu
čerstvé listy koriandru na dozdobení

Na pastu z římského kmínu:

2 lžíce semen římského kmínu
2 lžíce drceného římského kmínu
6 stroužků česneku (utřeného)
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce nasekaného koriandru nebo petržele
šťáva z jednoho citronu

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.