Recepty: Grilované jehněčí špízy

Maso zbavíme tučných částí, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky velké asi 4 cm. Oloupeme česnek, utřeme ho se solí a dáme do mísy.

Přidáme nasekané oregano, tymián, pepř, olivový olej a citronovou šťávu. Dosolíme a důkladně promícháme s nakrájeným jehněčím. Na maso následně ještě můžeme položit plátky vymačkaného citronu. Mísu zakryjeme a necháme minimálně čtyři hodiny marinovat v lednici.

Marinované maso napíchneme na špízové jehly a grilujeme po obou stranách asi 3 minuty. Mezi jednotlivé kousky masa může samozřejmě přidat zeleninu, např. kousky papriky, cukety, cibule, lilek, rajčata atd.

Co budeme potřebovat (na 4 porce):

700 g libového jehněčího masa (kýta nebo krkovička)
6 lžic olivového oleje
stroužek česneku
lžíci nasekaného čerstvého oregana
lžíci nasekaného čerstvého tymiánu
1 citron
špetku čerstvě umletého pepře
trochu soli

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg