Provensálský zeleninový špíz

Papriky nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V míse promícháme olej, citronovou šťávu, koření, pepř a prolisovaný česnek na marinádu.

Nakrájenou papriku, cibuli, celá rajčata a žampiony obalíme v marinádě. Zeleninu střídavě napichujeme na špízové jehly a grilujeme asi 10 minut. Během grilování otáčíme a potíráme zbylou marinádou. Podáváme s bylinkovou omáčkou.

Co budeme potřebovat (na 4 porce):

2 papriky
16 malých žampionů
16 cherry rajčat
4 menší cibule
6 lžic olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
1 lžíce provensálského koření
2 stroužky česneku
bylinková omáčka

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg