Jehněčí karé s levandulovou marinádou
Že vám pojem jehněčí karé nic neříká? Pak vězte, že se jedná o malé a jemné kotletky z jehněčího hřbetu. Obzvlášť oblíbené jsou ve Středomoří.
Jehněčí maso opláchneme a osušíme. Oloupeme šalotku a najemno ji nasekáme. Připravíme marinádu z smícháním octa, oleje, citronové šťávy, cibule, levandulových květů, pepře a soli.
Maso potřeme marinádou a necháme odležet alespoň na půl hodiny. Karé grilujeme nejdříve na straně s kostí. V průběhu grilování pravidelně otáčíme, na závěr necháme odpočinout za nižší teploty na okraji grilu.
V době, kdy maso odpočívá na okraji roštu, položíme na žhavé uhlíky pár snítek levandule, aby kouř získal její vůni. Servírujeme s brambory.
Co budeme potřebovat:
4 kusy jehněčího karé (z každého asi 4 – 5 kotlet)
na marinádu:
1 šalotku
1 lžíci levandulových květů
1 lžíci balzamikového octa
1 lžíci citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
pár snítek levandule
pepř
sůl