Recepty: Grilovaný steak s kukuřicí
Steaky omyjeme, osušíme, opepříme a z obou stran potřeme olejem promíchaným s omáčkou teriyaki. Přikryjeme a necháme na čtyři hodiny odležet.
Pokud máme k dispozici čerstvou kukuřici, předvaříme ji v osolené vodě po dobu deseti minut a necháme okapat. Omyté cukety nakrájíme na plátky silné necelé dva centimetry.
Mřížku grilu potřeme olejem a na důkladně rozpáleném grilu pečeme steaky až do chvíle, než vystoupí na povrch krůpěje šťávy. Poté je otočíme a zprudka osmahneme z druhé strany. Zvedneme rošt, přidáme plátky cuket a kukuřici a dopékáme při nižší teplotě po obou stranách dalších sedm až deset minut podle toho, zda máme radši propečenější maso. Před servírováním nechte steaky na chvíli odležet, jako přílohu se použije ogrilovaná a jemně osolená zelenina.
Co budeme potřebovat (na 4 porce):
4 steaky z hovězího hřbetu bez kosti
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce omáčky teriyaki
4 sladké kukuřice, nejlépe předvařené
4 menší cukety
sůl
mletý pepř