Recepty: Alfova kapsa z hovězího masa
Hovězí steak plněný hlívou ústřičnou a sýrem – asi 3 cm silný plátek hovězí roštěnky rozřežeme napůl, ale nedokrojíme do konce. Plátek rozevřeme a naplníme ho hlívou ústřičnou a plátkovým sýrem. Plátek se zavře, okraje masa se prošijí špejlí a posypou.
Takto vzniklá kapsa se posype ze všech stran steakovým kořením, pak pečeme na grilu za občasného namazání olejem. Náplň z hlívy ústřičné: hlavičky z hlívy ústřičné umyjeme, na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme trochu drceného kmína a hlívu podusíme. Když je měkká, necháme vodu odpařit. Do vychladlé hlívy pak přidáme houbové koření dle chuti běžně dostupné v obchodech.
Co budeme potřebovat:
hovězí steak (roštěná)
tvrdý sýr (50 % tuku)
máslo
hlíva ústřičná
steakové a houbové koření
Autor receptu: Alf team, Alfréd Hermann (grilmanie.cz)