Recepty: Tzatziky

Tzatziky se v Řecku podávají jako studený předkrm, k němuž se podává chléb. Použít se ale dá i jako příloha ke grilovanému masu.

Oloupaný česnek rozetřeme se solí. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a lžičkou vybereme jadýrka. Poté okurku nastrouháme, osolíme, necháme odstát a na sítu z ní vymačkáme zbývající vodu.

Do směsi tvarohu a jogurtu vmícháme rozetřený česnek a olej a dochutíme čerstvě mletým bílým pepřem. Poté tzatziky zakryjeme fólií a necháme několik hodin v chladu odležet.

Těsně před servírováním dochutíme octem, případně solí a pepřem.

Co budeme potřebovat:

250 g smetanového tvarohu (nebo 500 g řeckého jogurtu)
100 g kysané smetany
150 plnotučného jogurtu
1 salátovou okurku
5 – 6 stroužků česneku
lžíci olivového oleje
lžičku bílého vinného octa
bílý pepř
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg