Recepty: Brambory na grilu

Brambory důkladně omyjeme a vydrhneme kartáčem. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a předvaříme asi 17 – 20 minut tak, aby byly brambory poloměkké. Slijeme vodu a necháme brambory vychladnout.

Poté i se slupkou nakrájíme na poloviny (nebo čtvrtiny). Promícháme s olejem a kmínem, dáme na grilovací tácek a na předem rozehřátém grilu necháme grilovat necelou půlhodinku. V průběhu grilování pokrm občas otáčíme, dokud nebudou brambory hezky opečené. Na závěr je posypeme pepřem a hrubou mořskou solí a můžeme servírovat.

Co budeme potřebovat (na 4 porce):

1 kg brambor
2 lžíce oleje
drcený kmín
hrubá mořská sůl
hrubě mletý pepř

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg