Alfův závitek s kyselým zelím a slaninou

Závitek plněný kyselým zelím a slaninou – vepřovou krkovičku naklepeme, posolíme a popepříme z jedné strany, následně plátek otočíme, kořeněnou stranou dolů. Na plátek masa položíme plátky anglické slaniny a kyselé zelí. Natož se plátky svinou a svážou špagátkem.

Potře se olejem smíchaným s kari kořením a paprikou a pečeme dozlatova. Náplň z kyselého zelí – na oleji opečeme do zlatova jemně nakrájenou cibulku, pak přidáme kyselé zelí, krátce orestujeme a pak trochu podusíme. Nakonec necháme vodu vypařit. Zelí necháme vychladnout a do takto připravené směsi přidáme velmi tenké plátečky česneku. Tím je směs hotova.

Co budeme potřebovat:

25 dkg kyselé zelí
4 plátky vepřové krkovice
pepř
olej
2 stroužky česneku
paprika sladká
25 dkg slanina
sůl
kari koření
cibule
pažitka

Autor receptu: Alf team, Alfréd Hermann (grilmanie.cz)

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.