Recepty: Grilovaný kebab s paprikou

Maso spolu s cibulí a česnekem jemně umeleme, osolíme, opepříme a vmícháme usekané bylinky. Vše promícháme a necháme odležet. Zelené papriky nakrájíme na kousky.

Rozpálíme gril a ze směsi tvarujeme kuličky, které střídavě s kousky papriky napichujeme na grilovací jehly. Kebaby potřeme olejem, vložíme na mřížku a grilujeme do propečení, dokud nebudou mít zlatou barvu. V průběhu grilování kebaby otáčíme a potíráme zbývajícím olejem.

Co budeme potřebovat (na 4 porce):

600 g jehněčí plece, bez kosti
1 cibule
4 stroužky česneku
hrst petržalky a čerstvé máty
4 lžíce olivového oleje
2 velké zelené papriky
drcený pepř
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg