Recepty: Vepřové kotlety s mangovou omáčkou
Kotlety nařízneme, po obou stranách potřeme olejem, osolíme a opepříme. Umístíme je pod horký gril a přibližně 10 minut z každé strany grilujeme, aby byly propečené.
Připravíme si mangovou omáčku: mango oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme na kostičky. Rozmixujeme dohladka a pak vyklopíme do malého kastrůlku, přidáme vývar, marmeládu, vinný ocet, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu a 3 minuty zvolna vaříme.
Druhé mango oloupeme, vyjmeme pecku a nakrájíme na tenké proužky. Ty pak narovnáme na kotlety, ozdobíme petrželovou natí a podáváme s mangovou omáčkou. Servírujeme s divokou rýží.
Co budeme potřebovat (na 2 porce):
2 kotlety z vepřové pečínky s kostí
olej
1 mango
petrželová nať k ozdobení
sůl
pepř
Na mangovou omáčku:
1 zralé mango
150 ml kuřecího vývaru
1 polévková lžíce broskvového džemu
1 polévková lžíce vinného octa
Recept: magazín Albert