Recepty: Tatarský biftek z lososa
Jak je asi již z názvu jasné, tentokrát grilovat nebudeme. I přesto tenhle recept stojí za to a budeme rádi, když zpestří menu při vaší barbecue párty. Lososa nejprve stáhneme z kůže. Poté odřízneme pruh tmavšího masa, který se táhne středem ryby. Na tatarák použijeme pouze zbývající červené maso, čímž zabráníme vzniku nahořklé chuti.
Lososí maso odřízneme (podél páteře – jako na filety) a nožem nasekáme na jemné kousky. Přidáme prolisovaný česnek, žloutky, kečup, worcester, najemno nakrájenou cibuli a sůl s pepřem. Vše pečlivě promícháme, přidáme kvalitní olivový olej a dle chuti případně další ingredience. Znovu vše důkladně promícháme.
Servírujeme namazané na topinkách potřených česnekem.
Co budeme potřebovat:
1 kg lososa
4 žloutky z vajec
4 stroužky česneku
2 cibule
kvalitní olivový olej
ostrý kečup
worchester
sůl
pepř
chleba na topinky
olej
Náš tip: zkuste také recept na tatarák z kapra.