Recepty: Grilovaný bůček
V misce smícháme olej, pivo, šťávu z citronu, trochu pepře a mletý kmín na marinádu. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. Bůček bez kostí a kůže odblaníme a ostrým nožem uděláme do masa i tuku několik zářezů.
Maso z vnitřní strany lehce naklepeme a plát masa nakrájíme na pruhy. Z vnitřní strany osolíme, opepříme, potřeme bylinkami s česnekem a stočíme. Závitky vložíme do mísy, obalíme marinádou a necháme v chladu nejméně 2 hodiny odležet. Připravené řezy napíchneme na jehly, osolíme a grilujeme na středně rozehřátém grilu asi 40 minut. Mřížku před tím potřeme olivovým olejem.
V průběhu grilování maso otáčíme a potíráme zbylou marinádou. Servírujeme s čerstvým pečivem a zeleninou.
Co budeme potřebovat (na 4 porce):
600 g vepřového boku bez kostí a kůže
pár snítek čerstvé šalvěje a majoránky
4 stroužky česneku
1 lžičku mletého římského kmínu
šťávu z jednoho citronu
5 lžic olivového oleje
2 lžíce zázvorového piva
mletý pepř
sůl