Medová kuřecí stehýnka

Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme med, ocet, rozmarýn, olivový olej a pivo. Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, osolíme a dáme do mísy. Přelijeme marinádou a necháme v ledničce odležet 2 hodiny.

Brambory vydrhneme kartáčem, osušíme, propícháme vidličkou a každou bramboru položíme na kousek alobalu. Potřeme olejem, přidáme lístky šalvěje a zabalíme. Brambory grilujeme asi hodinu, v průběhu opékání je občas otočíme. Když jsme s grilováním brambor přibližně v polovině, přidáme na gril i marinovaná stehýnka. Za občasného potírání zbylou marinádou grilujeme asi 30 – 40 minut.

Před servírováním necháme stehýnka na krátkou chvilku odležet, brambory mezitím posypeme hrubou mořskou solí.

Co budeme potřebovat (na 4 porce):

4 kuřecí stehna
3 lžíce medu
2 – 3 lžíce vinného octa
1 lžíce rozmarýnu
4 lžíce olivového oleje
200 ml piva

Na pečené brambory:

8 brambor
olivový olej
16 lístků šalvěje
hrubá mořská sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.