Telecí žebírko s hořčicovou omáčkou
Dnešní recept na grilování je návodem k přípravě telecích žebírek s hořčicovou omáčkou. Žebírka naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme olejem a necháme půl hodiny odležet. Tento čas využijeme k přípravě hořčicové omáčky. Do majonézy vmícháme přísady, postupně přilijeme víno a pečlivě promícháme.
Nachystaná žebírka vložíme na rošt spolu s plátky slaniny a grilujeme po každé straně asi čtyři minuty. Podáváme s vařenými nebo opékanými brambory. Žebírko položíme přes brambory, přelijeme omáčkou a překryjeme plátkem opečené slaniny.
Co budeme potřebovat (na 4 porce):
4 žebírka
4dkg oleje
10 dkg anglické slaniny
sůl
pepř
Na hořčicovou omáčku:
15 dkg majonézy
4 dkg hořčice
2 polévkové lžíce bílého vína
několik kapek worcesteru
1 dkg strouhaného křenu