Bramboráky se sýrem
Recept na starý dobrý bramborák, tentokrát zpestřený sýrem. Mezi jednotlivými chody grilovaní může přijít vhod. Syrové brambory oškrábeme, ustrouháme, vodu z nich vylouženou nesléváme. Povrch brambor polijeme horkým mlékem, čímž předejdeme jejich černání.
Přimícháme předem připravený utřený česnek se solí, majoránku, vejce a zamícháme mouku. Pečeme na vymaštěném lívanečníku nebo na pánvích. Placku upečeme z jedné strany a odložíme na talíř. Druhou placku upečeme také jen z jedné strany. Mezi obě placky upečenými stranami k sobě vložíme plátek sýra a vidlicí na porcování masa okraje přimáčkneme k sobě. Zvolna dopečeme po obou stranách, aby se bramborák dobře propekl.
Co budeme potřebovat:
500 g syrových brambor
1 hrnek mléka
1 – 2 vejce
3 stroužky česneku
4 rovné lžičky rozdrcené majoránky
tuk na smažení
5 lžic hladké mouky
sýr nakrájený na plátky
sůl
Recepty na spoustu dalších pochoutek pro každý den naleznete na stránkách Dobré Recepty.