Přílohy: Rýže Bombaj

Rýži propláchneme studenou a poté i horkou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Mírně osolíme a čtvrt hodiny dusíme na malém plameni, poté necháme chvíli dojít.

V širším kastrolu rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm 1 až 2 lžičky kari koření, vsypeme rýži, ochutíme glutasolem a pepřem a promícháme. Ve chvíli, kdy rýže zežloutne, vmícháme spařené a v horké vodě namočené rozinky, spařené, sloupnuté a nahrubo nakrájené mandle a na větší kousky nakrájený ananas.

Co budeme potřebovat:

1 hrnek rýže
olej
kari koření
50 g rozinek
100 g mandlí
glutasol
menší konzervu ananasu
2 hrnky vody
pepř
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg