Kachna vyuzená na čajových lístcích

Kachnu nejprve důkladně omyjte a osušte, poté ji několikrát propíchněte kuchyňskou vidličkou. Smíchejte všechny ingredience na marinádu, dejte do mikrotenového sáčku a přidejte kachnu. Nechte marinovat přes celou noc, nikdy ne méně než osm hodin.

Udící balíček: Alobal s dalšími ingrediencemi zabalte a nahoře několikrát propíchněte.
Kachnu vyndejte z pytle a osušte. Udící balíček dejte přímo na dřevěné uhlí či grilovací brikety. U plynových grilů ho umístěte tak, aby byl v přímém dosahu plamenů. Balíček sice nebude dýmat po celou dobu grilování, ale kouř který v začátcích vydá postačí k dokonalému provonění grilovaného masa.

Kachnu dejte na rošt prsy nahoru a grilujte asi 1,5 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 82°C a při napíchnutí uniká čistá, nekrvavá šťáva. Kachnu sundejte z ohně a nechte aspoň 10 minut odpočinout. Poté ji naporcujte a ozdobte zelenou cibulkou. Servírujte s rýží nebo nudlemi.

Co budeme potřebovat:

1 kachna (přibližně 2 kg), okrájet všechen tuk
1/4 hrnku suchého sherry
1,5 lžičky kosher krystalové soli
1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
2 zelené nakrájené cibulky
2 hvězdy rozdrceného anýzu
1 až 2 lžičky hrubě mletého pepře

Na udící balíček:

kus alobalu
1/3 hrnku černého čaje (lístků, nikoliv uvařeného)
5 lžic syrové rýže
3 lžíce hnědého cukru
1 zelená cibulka nakrájená po délce
1/3 lžička mletého koriandru

Zdroj receptu: weber.com

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Zahradní grily Weber – záruka snadného grilování.