Recepty: Brambory po italsku
Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka silná zhruba 0,5 cm. Dáme do studené vody, propláchneme, necháme okapat a vysušíme v čisté utěrce.
Smažíme na třikrát ve fritovacím hrnci nebo v rozpáleném oleji. Před smažením vždy část brambor posypeme moukou a promícháme. Smažíme při vysoké teplotě, brambory ale musí v oleji plavat.
Dozlatova osmažené brambory vyndáme a smažíme další část. Hotové brambory necháme okapat, solíme je, promícháme s nastrouhaným česnekem , najemno nasekanou petrželkou a podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo jako doplněk k zeleninovým salátům.
Co budeme potřebovat:
1,5 kg brambor
3 stroužky česneku
3 lžíce hrubé mouky
petrželka
olej
sůl