Recepty: Brambory po italsku

Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka silná zhruba 0,5 cm. Dáme do studené vody, propláchneme, necháme okapat a vysušíme v čisté utěrce.

Smažíme na třikrát ve fritovacím hrnci nebo v rozpáleném oleji. Před smažením vždy část brambor posypeme moukou a promícháme. Smažíme při vysoké teplotě, brambory ale musí v oleji plavat.

Dozlatova osmažené brambory vyndáme a smažíme další část. Hotové brambory necháme okapat, solíme je, promícháme s nastrouhaným česnekem , najemno nasekanou petrželkou a podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo jako doplněk k zeleninovým salátům.

Co budeme potřebovat:

1,5 kg brambor
3 stroužky česneku
3 lžíce hrubé mouky
petrželka
olej
sůl

» Zahradní grill Weber v prodejně Weber World.
» Hledáte recepty pro každodenní vaření?
» Big green egg